Veilig je fiets stallen aan het station

Station Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Fietsveiligheid is een belangrijk thema, ook in Sint-Niklaas. "Een bewaakte fietsenstalling aan het station zou een definitieve oplossing voor fietsdiefstallen in die buurt kunnen vormen. Ook bezoekers aan Siniscoop zouden er hun fiets bewaakt kunnen achterlaten, eventueel tegen een kleine vergoeding", verkondigt eregemeenteraadslid Patric Gorrebeeck.

Ook de stad bezint er zich over om van Sint-Niklaas een zo goed en veilig mogelijke fietsomgeving te maken.

"De capaciteit van de fietsenstallingen aan de voorzijde van het station wordt inderdaad ontoereikend. Verleden week hebben we de NMBS hierover gecontacteerd. Ze gingen het bekijken of er nog extra fietsenstallingen bijgeplaatst kunnen worden. Dat zou een oplossing zijn op korte termijn", klinkt het bij de stad.

"Op iets langere termijn is het nog steeds de ambitie om langs de achterzijde van het station een grote fietsenstalling in te richten, die onmiddellijk connectie geeft op onze fietssnelweg."

"De voorzijde van het station willen we een fietsvriendelijker imago schenken door de auto wat terug te dringen. Het lijkt een goeie piste om binnen die contouren met de NMBS te kijken of we beveiligde fietsenstallingen een plaats kunnen geven."

Door Sylvain Luyckx
AANGERADEN
Meest recent