Marcella Piessens brengt 'Ik ben Ilona'

Tereken Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Marcella Piessens uit Sint-Niklaas pakt uit met 'Ik ben Ilona' naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding. Velen kennen haar ook van gidsbeurten langs historische graven en de rustplaatsen van dappere soldaten op Terekenkerkhof.

In 't Gelaag bij Fien Verbeke, Tricot Lilly, Salon Nelly, Gerards Dagboek, verhalen over Louis Paul Boon... het zijn allicht thema's die vertrouwd in het oor klonken als je de naam Marcella Piessens hoort.

Met de Bevrijding van Sint-Niklaas in het achterhoofd, ziet nu ook 'Ik ben Ilona' het levenslicht. "Het verhaal van een jonge, charmante vrouw. Vanuit de moelijkste omstandigheden komen de mooiste verhalen voort", klinkt het.

Het werk is op maat gemaakt van het verenigingsleven en blikt terug op de jaren 1944-'45, waarbij het hoofdpersonage een lingeriezaak begint. Ze is hier aangekomen vanuit Hongarije en via Duitsland en hoopt op een nieuwe toekomst met een portie heimwee en herkenbare situaties.

"Het werk is geschreven naar aanleiding van de herdenking van 75 jaar Bevrijding. Twee voorstellingen buiten Sint-Niklaas zijn ter voorbereiding al voorbij", vertelt Marcella Piessens. "Vorige zondag hebben de aanwezigen met volle teugen genoten in het SteM in Sint-Niklaas. Vanaf nu zal het verhaal zijn weg vinden in en buiten onze stad."

De eerstvolgende voorstelling is te zien op 28 november in de ontmoetingsruimte Reinaertpark Sint-Niklaas. Info: 0477-96.19.74.

Door Sylvain Luyckx
AANGERADEN
Meest recent