Sint-Niklaas Wintert opnieuw

Grote Markt Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Stilzitten hoeft absoluut niet deze tijd van het jaar. Sint-Niklaas Wintert pakt uit met een uitgebreid programma.

Sint-Niklaas wintert eigenlijk al vanaf dit weekend. Vrijdagavond 6 december staat bijvoorbeeld al een concert op het programma met Trio Osama Abdulrasol, Helloune en François Taillefer, start om 21 uur in muziekclub 't Ey in Belsele.

Zaterdag 7 december kan je onder meer ook naar een dansvoorstelling vanaf 20 uur in de stadsschouwburg met Quatrum. Zondag 8 december vindt een wandeling voor de Warmste Week plaats vanaf 14 uur aan de bib van Nieuwkerken. Daarnaast zijn er de komende weken en maanden nog tal van activiteiten.

Tot de populairste initiatieven mag onder andere worden gerekend d'Ijspiste die van 13 december tot 12 januari de Grote Markt bezet. De Kerstmarkt vindt dit keer plaats van 13 tot en met 15 december.

De achtste Wase Santa Walk is gepland voor zaterdag 21 december om 18 uur en is een organisatie van de Rotary Club Sint-Niklaas.

Tussendoor staat de winterkermis op de Grote Markt op het menu en vormt de Wase Ijsberenduik op De Ster op zondag 12 januari om 14 uur de afsluiter.

Door Sylvain Luyckx
AANGERADEN