Club Paviljoen viert eerste verjaardag

Veurne - Visit Veurne brengt via Club Paviljoen beloftevolle Belgische bands naar de Westhoek. Alle optredens vinden plaats in het uit de vijftiende eeuw daterende Spaans Paviljoen in de Ooststraat. Op vrijdag 25 oktober viert het unieke concept zijn eerste verjaardag.

Het afgelopen jaar traden zeven bands op in het klassieke Spaans Paviljoen: Onset, OUTER, The Starlings, Bosum, Le Manou, Tovenaore en De Rand. De groep OUTER bracht onlangs een eerste album uit en is op weg om het buitenland te veroveren. The Starlings kleuren de hitlijsten van Radio 2, MNM en NRJ. Le Manou speelt momenteel in het voorprogramma van de in Wallonië erg populaire zanger Mustii. Bosum is ondertussen een vaste waarde geworden op muziekzender Stubru.

Op 25 oktober staan er twee indie-rockbands gepland: PINGPONGCLUB en Bronce. PINGPONGCLUB stond begin oktober in De Kreun Kortrijk in de selecties van Sound Track. Ze werden uitgeroepen tot finalist en gaan op 6 december de strijd aan met andere West-Vlaamse talenten. Bronce komt uit het verre Limburg . Hun nieuwe singles zijn gepland voor het voorjaar van 2020, maar op 25 oktober is er al een try-out voorzien.

Op de volgende Club Paviljoen op 20 december staan er twee elektronische bands op het podium: TWOFVCE en Fortress.

Ook in 2020 staan enkele edities gepland. Wie dan het podium zal betreden, dat blijft nog even geheim 

De volgende editie staat op 25 oktober gepland. De toegang is gratis. De deuren en bar zijn open vanaf 19 uur. Meer info via www.clubpaviljoen.be.

 

 

Door Saskia Meysman
AANGERADEN