Aalst gaststad voor Luxemburgse Special Olympics atleten

Foto: *

Aalst - Aalst is van 9 tot 13 september de tijdelijke thuis van de Luxemburgse delegatie van de Special Olympics. 29 atleten met een mentale beperking en hun begeleiders zullen zich in onze stad dan voorbereiden op hun olympische prestaties.

De atleten nemen van 13 tot 20 september deel aan de Special Olympics in Antwerpen. Deze Olympische zomerspelen voor mensen met een mentale beperking worden ook ‘The Games of the Heart’ genoemd. 1.850 atleten uit 58 Europese en Aziatische landen nemen het tegen elkaar op in 10 disciplines: artistieke gymnastiek, atletiek, badminton, basketbal, bocce, judo, tafeltennis, voetbal, wielrennen en zwemmen.

Ondanks hun beperking zetten deze atleten dikwijls grootse prestaties neer. Daarom haalt Aalst alles uit de kast om de atleten zo goed mogelijk te helpen bij hun voorbereiding. Een verblijf in onze stad helpt hen ongetwijfeld om goede resultaten te behalen.

Olympisch vuur

Onze stad krijgt niet enkel de Luxemburgse delegatie op bezoek, ook de Olympische vlam maakt een tussenstop. De vlam toert door alle Belgische steden die gaststad zijn voor een delegatie tijdens een zogenaamde ‘torch run’. Atleten dragen de vlam de stad binnen. Meer details over deze ‘torch run’ en hoe je er bij kunt zijn, zal de stad Aalst binnenkort communiceren. 

 

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN