Arnoud en Eva als bewoners van de maand

Aalst - Tot en met 2016 fotografeert Vincen Beeckman ongeveer 70 buurtbewoners van rechteroever. De portretten verwelkomen mensen in de buurt en geven gezicht aan de doorgaans anonieme stadsbewoner. Deze maand staan Arnoud Van Der Straeten en Eva Turcksin in de kijker.

Met Denderleeuw als thuisbasis kwam Arnoud Van Der Straeten (°1979) regelmatig in Aalst. De keuze om zich samen met zijn vriendin Liesbeth in Aalst te vestigen was dan ook evident. Liesbeth kent Aalst Rechteroever goed, daar enkele familieleden van haar er Wasserij De Zwaan en Fred’s Stripwinkel uitbaatten. Vijf jaar en twee kinderen later hebben ze nog geen seconde spijt gehad van de aankoop van hun huis in deze buurt. Alle functies van de stad zijn er verzameld, van kinderopvang, school, werk, een zwembad tot zelfs een leuke speeltuin. 

Dat de thuishaven van Eendracht Aalst, het Pierre Cornelisstadion, op wandelafstand ligt, is ook handig meegenomen daar Arnoud tweewekelijks zijn favoriete ploeg gaat toejuichen. Zelf houdt hij zijn conditie meer op recreatieve wijze op peil met voetballen en lopen. Leuk weetje, als cultuurbeleidscoördinator van Stad Aalst, is hij ook lid van het voetbalploegje van de stad.  

Veel mensen kennen Arnoud waarschijnlijk wel als organisator van het zomers circusfestival Cirk! Hij houdt ervan dat mensen elkaar ontmoeten tijdens culturele activiteiten. Het kunstproject 'Buurtbewoners van de maand' is daar voor hem ook een mooi voorbeeld van.

Eva Turcksin (°1976) alias 'Eva Creati' werkt gepassioneerd aan haar eigen modelijn. Na een intense dagopleiding als mode-ontwerper bij Syntra, werd ze laureaat met haar eindcollectie. Ze eert de vrouwelijke vormen in een reeks bruids- en suite ontwerpen. Via het werken met contrasten in kleur, vorm en materialen experimenteert ze er op los. In haar kledinglijn kun je ook enkele invloeden van de kunststroming Art Nouveau herkennen. 

Ietwat opgejaagd door haar drukke geboortestad Brussel zocht ze elf jaar geleden een toevlucht in het rustigere en groenere Aalst. Hier kreeg ze twee kinderen en leerde ze haar huidige echtgenoot en ware liefde kennen in salsacafé Limon. 

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN