Reizen naar Afrika interessanter dan ooit volgens Live to Travel

Foto: Liesbeth Boel

Aalst - Ebola in Westelijk Afrika, gewelddadige opstanden in Egypte, Boko Haram in Nigeria, het Afrikaanse continent was het afgelopen jaar nauwelijks uit de actualiteit weg te denken. Vooral de Ebola-crisis doet veel mensen twijfelen om naar Afrika te reizen. 'Onterecht', zegt Bruno De Lathauwer, Aalstenaar en Afrikaspecialist. 'Reizen naar oostelijk en zuidelijk Afrika is even veilig dan pakweg een jaar terug.' Verlaagde vluchttarieven en gunstige wisselkoers maken reizen naar zuidelijk en oostelijk Afrika alleen maar goedkoper. Om dat aan te tonen houdt Live to Travel op 10 oktober een speciale Afrikabeurs in Kaai 17.

 

'Vluchttickets op bestemmingen als Kenia, Namibië of Zuid-Afrika zijn goedkoper dan ooit. Door een beperkte toestroom aan toeristen kan men nu in alle rust op safari gaan. Tot slot spelen ook de huidige wisselkoersen in het voordeel van de Europese toerist. Wie dus plannen heeft om naar het zuiden of oosten van Afrika te reizen moet echt niet langer wachten' zegt De Lathauwer als algemeen directeur van Reizen De Lathauwer en Live To Travel. 'Om de Belgische consument te overtuigen en te informeren over de veiligheid en diversiteit van Afrika organiseren Reizen De Lathauwer en Live To Travel een grootse Afrikabeurs op vrijdag 10 oktober in Kaai 17.

4.800 km, dat is de afstand tussen ons land en het met ebola besmette gebied in westelijk Afrika. Dat is zowat 800 km minder verder dan de afstand tussen het Masai Mara National Park in Kenia en het met ebola besmette gebied. Nochtans krijgen touroperators die reizen aanbieden naar Kenia steeds meer ongeruste telefoontjes met vragen of het er wel veilig is en of men er niet besmet kan raken. 'Mensen beseffen vaak niet wat een enorm continent Afrika is of gaan ervan uit dat opeens heel Afrika rampgebied is', zegt De Lathauwer. 'Maar niets is minder waar. De landen waar ebola momenteel een massa slachtoffers maakt is een ‘no go-zone’ geworden voor zowat alle luchtvaartmaatschappijen, ook binnen Afrika. De kans dat de besmetting dus uitbreekt in een land als Namibië is even groot dan dat ze zou uitbreken in België.'

Vluchten naar Afrika uiterst voordelig

Hoe erg de Ebola-crisis ook is, voor de toerist heeft ze mogelijk een positief neveneffect. 'Alles is kwestie van vraag en aanbod', aldus Bruno. 'De vraag naar vluchten in Afrika daalt door de negatieve berichtgeving in de media. Dus passen de luchtvaartmaatschappijen hun prijzen aan. Met Brussels Airlines kan je bijvoorbeeld al voor 600 euro heen en terug naar Nairobi. Een ticketje Kaapstad kost je momenteel zo’n 800 euro. Dat is toch al gauw 10 tot 20% goedkoper dan normaal. Een ander positief effect is dat wie graag op safari gaat dit nu kan zonder de grote drukte die er normaal heerst. Tot slot staan de Zuid-Afrikaanse Rand en Namibische dollar historisch laag ten opzichte van de euro. Wie dus plant om naar oostelijk of zuidelijk Afrika te gaan kan momenteel gouden zaken doen.'

Grootse Afrikareisbeurs op 10 oktober in Aalst 
Om de Belgische toerist te informeren over het diverse aanbod aan Afrika-reizen organiseren Reizen De Lathauwer en zusterbedrijf Live To Travel op vrijdag 10 oktober een Afrikabeurs in Aalst. Nooit eerder kwamen zoveel toeristische diensten, uitbaters van hotels en lodges, touroperators en luchtvaartmaatschappijen uit Afrika bijeen in ons land. Vanaf 15 tot 22 uur kun je in Kaai 17 terecht voor presentaties en filmvoorstellingen van ondermeer Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania, Zanzibar, Kenia, Botswana en de prachtige eilanden van La Réunion, Mauritius en Seychellen. Verder kun je informatie over pakketten en programma’s inwinnen bij de zowat 40 standhouders. De inkom is gratis.    


Bruno De Lathauwer richtte in 2004 Reizen De Lathauwer op, een reisbureau dat quasi alle bekende touroperators aanbiedt, waaronder ook het eigen Live To Travel. Reizen De Lathauwer groeide al snel uit tot een begrip in de reiswereld en telt momenteel drie vestigingen: Aalst, Lede en Gavere. Reizen De Lathauwer stelt acht mensen te werk. 


Live to Travel is een niche touroperator gespecialiseerd in groepsreizen en individuele rondreizen naar het Afrikaanse continent, en heeft het grootste aanbod in België op bestemmingen als Zuid-Afrika en Namibië. Daarnaast biedt Live To Travel ook bestemmingen als Botswana, Kenia, Tanzania, Zambia, Ethiopië, Oeganda, Madagascar, Zimbabwe, Réunion, Seychellen, Mauritius en Malawi aan. Sinds 2014 is ook Australië toegevoegd aan het aanbod. Live To Travel telt 12 medewerkers in het hoofdkantoor in Aalst en vier in Almere. 

Meer info: www.reizendelathauwer.be en www.livetotravel.eu

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN