Stad zoekt kandidaten voor pop-up store in Korte Zoutstraat

Aalst - De stad Aalst is op zoek naar creatieve ondernemers, die al langer rond lopen met het idee om een eigen winkel of een eethuis op te starten. Met het project 'KZ popt up', willen ze immers samen met Entrakt potentiële starters gaan ondersteunen en stimuleren.

De stad Aalst wil tijdens de eindejaarsperiode diverse leegstaande handelspanden in de Korte Zoutstraat invullen met pop-up stores om het reeds bestaande aanbod te versterken. De stad brengt hierdoor een nieuwe dynamiek in haar winkelhart en hoopt hiermee de aantrekkelijkheid van het centrum voor bezoekers te verhogen.
'KZ popt up' komt er in samenwerking met het bedrijf Entrakt. Zij contacteren alle eigenaars en trachten hen te overtuigen van de meerwaarde om hun pand ter beschikking te stellen voor dit project. Vervolgens wordt een match gemaakt met een creatieve ondernemer.


Dinah Buysse, horecacoach: "met dit project willen we de drempels om een eigen zaak uit te baten verlagen. We geven jonge starters dan ook graag een duwtje in de rug."

"Creatieve geesten die in deze periode een pop-up store willen inrichten contacteren ons best zo snel mogelijk. We bekijken samen met hen de praktische organisatie," aldus Tineke Stockman, centrummanager. "Administratief wordt er heel wat voor de deelnemers geregeld en het zijn absoluut voordelige tarieven, waardoor ze weinig risico lopen."
Voel je het kriebelen, aarzel niet en stuur een mailtje naar economie@aalst.be of info@entrakt.be.

 

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN