Jong keukentalent in de kijker

Chef Bart Tastenhoye van restaurant Kelderman Foto: Michael Dehaspe

Aalst - Oost-Vlaanderen is een hippe culinaire bestemming die bruist van de talentvolle jonge chefs. Om dat te benadrukken, zetten Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden voor de zesde keer op rij de imagocampagne 'Jong Keukengeweld' op. 60 topchefs jonger dan 35 jaar, onder wie 15 uit Oost-Vlaanderen, zijn de gezichten van de campagne. Uit Aalst werd Bart Tastenhoye van restaurant Kelderman geselecteerd.

Een vakjury screende voor de zesde keer alle talentvolle jonge chefs uit Vlaanderen en Brussel op aspecten als 
vernieuwing, kwaliteit en passie voor lokale producten. 60 toppers in wording werden geselecteerd voor de binnenlandcampagne, 22 zorgen als 'Flanders Kitchen Rebels' zelfs voor de verdere promotie in het buitenland. 

Dat heel wat Vlaamse topkoks nog geen 35 zijn en behalve op creativiteit ook prat kunnen gaan op een hoge hipheidsfactor, maakt Vlaanderen extra uniek. Precies dat aspect van onze gastronomie zetten Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de 
provinciale toeristische diensten en de steden in de kijker met 'Jong Keukengeweld'. Ook de jonge talentvolle Bart Tastenhoye, chef in het gekende Aalsterse visrestaurant Kelderman, mag zich het gezicht van deze campagne noemen.

Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen zich bovendien nog tot en met 15 november bij de geselecteerde chef laten verwennen. Voor 55 euro krijg je dan een driegangenmenu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. Vorig jaar profiteerden 7.000 jongeren van deze smakelijke actie.

 

Wie tegen zondagavond 12 oktober trouwens een leuke quote weet te verzinnen en die post op de Facebook-pagina van Toerisme Oost-Vlaanderen, maakt kans op een gratis etentje voor twee.

Reserveren en info

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN