Portiershuis op site Schotte wordt aangekocht en gerenoveerd door Alva

Foto: *

Aalst - Met de goedkeuring door Solva van de verkoop van het voormalige portiershuis op de site Schotte aan de Aalsterse sportvereniging Atletiek Land Van Aalst (Alva), krijgt de ontwikkeling van de hele site Schotte nu stilaan meer en meer vorm. Meteen heeft de Stad Aalst ook de zekerheid dat het kleinste van de twee resterende oude fabrieksgebouwen op de site Schotte volledig gerenoveerd wordt en haar oorspronkelijke glans terugkrijgt. Een vertrouwd stadszicht op de grens tussen Aalst en Erembodegem blijft hierdoor behouden.

De jonge sportvereniging Alva kent sinds haar oprichting zes jaar geleden een enorme groei, zowel wat ledenaantal als organisaties door de club betreft.

'In de gerenoveerde portierswoning wil de vereniging enkele opbergruimtes maken, een secretariaat inrichten en enkel kleinere vergaderzalen organiseren. Die vergaderzaaltjes zullen ook ter beschikking komen van de vele sportverenigingen in Aalst die bijna wekelijks op zoek zijn naar vrije en betaalbare vergaderruimtes. Vooral voor al de sportverenigingen die hun intrek zullen nemen in het nieuwe multifunctionele sportcomplex op dezelfde site, kan deze vergaderlocatie vlakbij heel gelegen komen', zegt Geert Verdoodt voorzitter van Alva.

'Het gebouw ligt zeer centraal in de groene long van centraal Aalst, op de verbinding tussen Osbroek, Stadspark en Gerstjens. Deze gebieden worden binnenkort verbonden met een wandel- en fietsbrug die ter hoogte van het stadspark en de voormalige gebouwen van Du Parc zal aantakken op de Erembodegemstraat. Bovendien ligt de portierswoning van Schotte langs de bezoekersingang van het volgend jaar te realiseren multifunctioneel sportcomplex. Dit is den investering in de toekomst van Alva, temidden van het kloppend hart van sportend Aalst.'

'Het clubhuis zal bij uitstek de verzamelplaats worden voor al onze leden die buiten de vaste trainingsuren op de piste van daaruit de groene omgeving lopend willen verkennen. Een kleine fitnessruimte voor krachttraining komt dan weer tegemoet aan competitieatleten. Samen met de bijna 400 leden van Alva kijkt het bestuur van Alva al uit naar de inhuldiging van hun nieuwe clubhuis. Alva hoopt tegen de herfst van volgend jaar de volledige renovatie van het portiershuis afgerond te hebben', aldus Verdoodt

 

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN