Schattenjagen in De Kringwinkel

Foto: *

Aalst - Liefhebbers van tweedehands en vintage weten het al langer: de Dag van De Kringwinkel is een datum om met stip te noteren in je agenda. Nu zaterdag 18 oktober is het zover en kun je vanaf 10 uur gaan schattenjagen in De Kringwinkels in Aalst en Lede.

Naast retromeubelen, huisraad en kledij wordt ook gedacht aan de Sint en is er extra veel speelgoed in voorraad. Voor de Halloweenliefhebbers zijn er heksen, bezems en pompoenen en ook verzamelaars van erfgoed uit Aalst en Lede kunnen koopjes doen.
 
In Lede kun je tijdens de Dag van De Kringwinkel tussen 14 en 17 uur je haar laten opsteken bij retrokapster ‘Chez Helena’ en een plaatje kiezen uit de jukebox. In de meubelwinkel in de Alfred Nichelsstraat, zijn er huisgemaakte pannenkoeken te proeven terwijl je luistert naar de vinylplaten van DJ ‘Crèmerie Marcel’.
 
Repair Café in Aalst
 
Dit jaar vindt ook het allereerste Repair Café in Aalst plaats tijdens de Dag van De Kringwinkel. Een Repair Café is een ‘repareerbijeenkomst’, waar je meegebrachte kapotte spullen leert herstellen met hulp van vrijwilligers. Vrijwel alles is gratis maar voor bepaalde vervangingsonderdelen kan men wel een bijdrage vragen. Heb je zelf al een vermoeden wat stuk kan zijn en heb je een reserve onderdeel? Breng het zeker mee. Kijk ook of je nog een garantiebewijs hebt.
 
Tussen 11 en 16.30 uur kun je heel wat spullen laten herstellen op twee verschillende adressen.
In De Kringwinkel Teleshop aan de A. Nichelsstraat 14 kun je terecht voor het herstel van fietsen, meubelen, klein elektro en computer. In De Kringwinkel Teleshop in de Vrijheidstraat 27 ben je welkom voor het herstel van kledij en juwelen.
 
Het volledig overzicht vind je op www.teleshop-aalst.be

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN