Laatste fase werken kruispunt Vijfhuizen van start

Op maandag 3 november start de laatste fase van de heraanleg van het kruispunt Vijfhuizen. Het kruispunt wordt vanaf dan terug opengesteld voor het verkeer. Enkel het verkeer van en naar Lede via de Leedsesteenweg - N442 zal nog via het Allemansbos omgeleid worden. De aansluiting van de Oude Heerbaan – Dorpstraat met de Oudenaardsesteenweg blijft tijdens deze fase gesloten. Het einde van fase 3 is voorzien tegen eind november.

Veronique Van Geit

Werken tijdens fase 3Fase 3 omvat de aanleg van de riolering in de Leedsesteenweg (N442: tussen de N9 en huisnummer 10). Ook het wegdek op deze zijtak wordt vernieuwd vanaf de Kattelinnestraat tot aan het Allemansbos. Daarnaast zal ook de doodlopende straat Vijfhuizen volledig heraangelegd worden. Tenslotte wordt het kruispunt van de Oude Heerbaan – Dorpstraat met de Oudenaardsesteenweg geasfalteerd.

De werken op en rond het kruispunt Vijfhuizen zullen tegen eind november volledig afgerond zijn. Deze timing is onder voorbehoud van weers- en onvoorziene omstandigheden. Omleidingen autoverkeerVanaf fase 3 is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk tussen Gent en Aalst op de vernieuwde N9. Ook de Oudenaardsesteenweg (N46) is bereikbaar voor het doorgaand verkeer in beide richtingen. Enkel wie van en naar Lede wil zal nog langs de Leedsesteenweg (N442) omgeleid worden. De bestuurders volgen de aangegeven omleiding via het Allemansbos. De verkeerslichten worden terug in werking gesteld en de omleidingen opgeheven.De aansluiting van de Oude Heerbaan en de Dorpsstraat met de Oudenaardsesteenweg (N46) zal omwille van de werken in deze zone tijdens fase 3 nog afgesloten blijven voor alle verkeer.

FietsersAangezien de voetpaden en parkeerstroken langs de Oudenaardse Steenweg N46 richting Erpe-Mere nog afgewerkt moeten worden, zal het fietsverkeer richting Erpe-Mere tijdens de eerste week van de derde fase een omleiding via de N9 en de Botermelkstraat moeten volgen. Het fietsverkeer tussen Lede en de N9 wordt omgeleid via het Allemansbos. Alle andere fietsomleidingen worden vanaf 3 november opgeheven.