Stadskrantje wordt maandelijks magazine

Foto: stad Aalst

Aalst - 19 december valt na 26 jaargangen valt het doek over de infokrant Denderend Aalst. Het tweewekelijkse krantje wordt op vrijdag 30 januari vervangen door een gloednieuw stadsmagazine dat maandelijks bij de Aalstenaars in de bus valt.

"De beslissing om over te stappen van een tweewekelijkse infokrant naar een maandelijks magazine kwam er niet zomaar. Na nieuwjaar presenteert de stad immers ook een nieuwe huisstijl. Een uitgelezen moment dus om ook het eigen communicatiekanaal bij uitstek eens aan te pakken. Hoe het nieuwe stadsmagazine gaat heten houden we nog even geheim, maar de naam 'Denderend Aalst' wordt alleszins met het krantje mee begraven", communiceert de stad Aalst

De stad kies resoluut voor een kwaliteitsvol magazine met beleidsinfo op maat van de burger. Het infomagazine zal 52 pagina's tellen en verschijnt in een handig pocketformaat. Het nieuwe concept zoekt ook de interactie met de lezer op. Zo zal er plaats zijn voor de leukste Instagramfoto's en tweets over #Aalst die van het net worden geplukt.

Een magazine van 52 pagina's boks je niet in één, twee, drie in elkaar. Daarom wordt de deadlines iets strikter dan voorheen. Voor verenigingen en personen die evenementen invoeren via www.uitdatabank.be is het nu belangrijk om je evenement minimaal anderhalve maand voor aanvang van de activiteit al in te voeren.

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN