Alexander rijdt straatrace door vijf landen

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© Veronique Van Geit

1 / 11

Alexander Cuvelier (28) houdt van snelle wagens en avontuur. Afgelopen zaterdag vertrok hij samen met zijn co-piloot Robin voor zes dagen op een straatrace door vijf landen.

Veronique Van Geit

Alexander neemt met zijn geliefde wagentje 'EvyTTje' (een witte audi TT) deel aan StreetGasm2000, een straatrace voor het goede doel. De race gaat van start in Nederland, en gaat onder andere door Hongarije en Tsjechië. Meer details over de route had Alexander op het moment van vertrek trouwens ook niet. Want per dag krijg je in de race pas te horen waar het parcours heen gaat.

'StreetGasm2000 is aan zijn tweede editie toe', zegt Alexander. "Ik neem nu ook voor de tweede maal deel. Vorige jaar waren we met 35 wagens. Dit jaar zijn dat er al 85 die meerijden. Ik rij met mijn eigen wagen. Maar voor de race wordt die speciaal in stickers gehuld. Het bedrag dat ik ophaal met die sponsoring gaat naar 'Het Opkikkertje', die behoeftige gezinnen met zieke kinderen ondersteunt. Vorig jaar hebben we op die manier toch een mooie 3000 euro weten te verzamelen.

In tegenstelling tot de immer gekende en omstreden Gumball race, worden de verkeersregels in StreetGasm2000 wel gerespecteerd. 'Het is niet zo zeer wie het snelste rijdt, die de race wint, legt Alexander uit. We hebben een 'target time' die afhankelijk is van onze GPS. Wie deze tijd het beste kan benaderen en bovendien het regelmatigst heeft gereden, wordt uiteindelijk de winnaar.

Alexander vindt het vooral leuk om op plaatsen te komen, die hij anders nooit vanzelf zou bezoeken. Bovendien strijken de teams elke avond na 500 à 700 kilometer rijden neer in een hotel waar ze door heuse 'pitspoezen' worden onthaald. 'Na de race wordt er 's avonds al eens een feestje gehouden, lacht Alexander. "Vorig jaar noemden ze ons die 'gekke Belgen'. We waren toen slechts met drie Vlamingen. Dit jaar zijn we met zijn tienen al iets talrijker. We hebben nu ook gezelschap van een paar teams uit Opwijk, Ninove en Roosdaal.

StreetGasm blijft voor deze autofreak - die stiekem droomt van een Wiesmann - een mooi alternatief voor de 'echte' Gumball race. Het financiële plaatje dat er aan vast hangt maakt deze race ook toegankelijker voor het brede publiek. In plaats van 25.000 euro neer te tellen voor de Gumball race, rij je hier al mee voor 900 euro, hotel en ontbijt inbegrepen.

Vrijdagavond gaf sponsor Joris De Pauw van Champagnebar The Milano nog een afscheidsfeestje voor Alexander en co-piloot Robin. Bovendien kreeg Alexander van hem nog een mooi 'envelopje' voor Het Opkikkertje mee.

Op 7 juni wordt 'Team EvyTTje' terug aan de aankomst in Nederland verwacht.

www.opkikker.nl

Nu in het nieuws