'Hier nen euro'

VIDEO. Potver-pot passeert als eerste in Aalst

© De Lijn

Iedereen heeft het reclamespotje van De Lijn wel al eens gezien op televisie, waar dat kleine stressmannetje zich blauw ergert aan het verkeer in de stad. Bovendien is parkeren niet gratis en rolt zijn euro op de koop toe nog de riool in. Voor al degenen die wel eens serieus zitten te vloeken achter het stuur heeft De Lijn nu ook de 'Potver-pot' bedacht.

Veronique Van Geit

De Potver-pot is een vloekpot die in de bekerhouder van je auto past. Het de bedoeling dat telkens je vloekt in het verkeer, je een euro in de (spaar)pot stopt. Het geld in dat potje moet je uiteindelijk overtuigen om de volgende keer toch voor een vervoersbewijs van De Lijn te kiezen.

De Lijn wil op die manier de stress bij autobestuurders aankaarten en verminderen. Uit een enquëte die zij liet uitvoeren is immers gebleken dat 95% van de bestuurders wel eens vloekt op andere weggebruikers.

De komende dagen maakt de 'Potver-pot' een ronde door Vlaanderen. Tussen 19 en 26 oktober worden er 13.000 vloekpotten uitgedeeld in 12 steden. Zaterdag 19 oktober is Aalst als eerste stad aan de beurt. Aan het rond punt ter hoogte van de Parklaan, worden tussen 13 en 17 uur, zolang de voorraad strekt, Potver-potten uitgedeeld.

Of het een goed idee is - met de vele autoinbraken van de laatste maanden - om een spaarpotje in je auto te laten, is natuurlijk een andere kwestie. Maar het blijft uiteraard een leuk hebbeding.

Op www.delijn.be/potverpot kun je bovendien zelf gaan ontdekken hoe erg jij die Potver-pot wel nodig hebt.

Nu in het nieuws