Renovatie Erembodegembrug uitgesteld tot voorjaar 2015

De renovatiewerken aan de Erembodegembrug over de Dender in Erembodegem starten pas in het voorjaar van 2015. De werken worden tijdelijk uitgesteld zodat ze niet samenvallen met de werken in de Brusselsesteenweg.

Veronique Van Geit

De Erembodegembrug over de Dender is aan een opknapbeurt toe. De renovatie stond dit jaar ingepland maar geraakt niet meer opgestart voor de zomer. De werken kunnen echter niet tegelijkertijd met de werken van Agentschap Wegen en Verkeer in de Brusselsesteenweg uitgevoerd worden. Rekening houdend met een mogelijks langere uitvoeringstermijn tijdens de winterperiode heeft Waterwegen en Zeekanaal NV in overleg met de stad Aalst beslist om de werken meteen uit te stellen tot het voorjaar van 2015. Zo wordt de hinder voor de inwoners van Erembodegem zo beperkt mogelijk gehouden.

Tijdens de werken aan de brug wordt de brug volledig gezandstraald en opnieuw geschilderd. De rijwegplaten worden vervangen, de leuningen en de brugkelders worden gerenoveerd. Daarnaast wordt de brug ook verhoogd zodat ze tijdens hoogwaterperiodes minder snel omhoog geplaatst moet worden. Gelijklopend wordt het deel van de Hogeweg tussen de brug en de Gerstenstraat door de stad Aalst heraangelegd.

Tijdens de werken, die ongeveer 3 maanden zullen duren, is de brug niet toegankelijk voor verkeer. Er komt wel een noodbrug voor fietsers en voetgangers.

Nu in het nieuws