Fotografe uit Lier maakt kans op Franse prijs

Foto: rr

Lier / Boom / Borsbeek - Céline De Caluwe (29) werd met zes van haar portretten geselecteerd voor het internationale fotofestival L’Eté des Portraits, de grootste fototentoonstelling van Europa.

De prestigieuze fototentoonstelling L’Eté des Portraits is met duizend portretten van 350 professionele fotografen het grootste fotofestival in Europa. De tentoonstelling, die voor de zevende keer georganiseerd wordt, vindt nog tot 25 september plaats in de straten van het Bourgondische stadje Bourbon-Lancy in Frankrijk. Eén van de geselecteerde fotografen is de 29-jarige Céline De Caluwe uit Lier, die zes portretten mocht afvaardigen.

“De geëxposeerde werken komen uit twee verschillende portretreeksen”, zegt De Caluwe. “In de foto’s kijken de modellen de toeschouwer rechtstreeks aan, met een mix van puurheid, eenvoud en karakter. Deze expositie is voor mij een unieke kans en ik ben uiteraard heel blij om erbij te mogen zijn. Ik hoop dat ik ook andere, jonge professionele fotografen kan inspireren.”

De provincie Antwerpen is overigens goed vertegenwoordigd op L’Eté des Portraits. Naast De Caluwe mogen ook Kristel Nijskens uit Boom, Joris Luyten en Thomas De Sterck uit Ekeren, Richard Buijsman uit Borsbeek, Inge Nijs uit Schoten en Robert Biesemans uit Kapellen foto’s tentoonstellen in Frankrijk. Lierenaar Patrick Verbessem ging twee jaar terug dan weer met één van de hoofdprijzen lopen op het festival.

Door Wout Engels