Daniel en Laurette vieren goud

Daniel en Laurette vieren goud Foto: WP

Wetteren - Daniel Goddeeris en Laurette Goethals uit het Gemoedsveld vierden hun gouden bruiloft in Kasteel Coninxdonck in Gentbrugge. Daar kregen ze het bezoek van een afvaardiging van het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten en hen een passend geschenk te overhandigen.

Daniel werd geboren op 13 juli 1943 in Wetteren en groeide op in een gezin met twee kinderen. Hij was de oudste van de twee. Zijn vader Robert en zijn moeder Julia Vermote hadden een transportbedrijf. Daniel volgde onderwijs in Wetteren en twee jaar in Gent. Later ging hij ook nog naar de English Club om avondlessen te volgen. In zijn vrije tijd sportte hij heel graag, hij liep veel en was gepassioneerd door voetbal. Hij speelde eerst bij de scholieren van Melle en vanaf zijn 21 jaar voetbalde hij bij Kwatrecht.

Omdat hij nog wat jong was om al aan de slag te gaan in het bedrijf van zijn ouders begon hij op zijn achttiende te werken in de 'spekkenfabriek' Deluxe in Gent. Na één jaar daar moest hij zijn legerdienst vervullen in Soest, en daarna ging hij aan de slag in Transportbedrijf Gova, het familiebedrijf van zijn ouders. Dat deed hij tot aan zijn pensioen in 1997.

Laurette zag het levenslicht op 17 februari 1945 in Lovendegem. Zij groeide op in een gezin met zeven kinderen, Laurette was het zesde kind van de zeven. Ze volgde onderwijs in Evergem en na haar schoolperiode ging ze eveneens werken in de snoepfabriek Deluxe. Ze bleef er net als Daniel één jaar. Daarna ging ze aan de slag bij Vynckier in Gent waar ze bleef tot haar 25ste, tot aan de geboorte van haar zoon.

Laurette en Daniel leerden mekaar dus kennen in die 'spekkenfabriek'. Na een verkering van twee jaar huwden ze op 8 mei 1965 in Lovendegem. Ze kregen twee kinderen: Geert en Nancy en die zorgden voor kleinkinderen Steffie, Imke, Jana en Luna. En ondertussen heeft Imke het gouden koppel ook al gezegend met een achterkleinkind: Lola-Rose.

In zijn vrije tijd voetbalde Daniel en Laurette werkte in haar bloemen- en moestuin. Samen gingen ze ook graag op reis doorheen Europa. Vandaag geniet Daniel van zijn activiteiten als medewerker bij wielerclub Wetthra en samen houden ze van gezellige momenten met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Ze gaan samen ook graag naar de donderdagmarkt in Wetteren.

Door wpoelman
AANGERADEN
Meest recent