Angelo Martinez lanceert debuutsingle 'Als ik even in je ogen kijk'

  • Lisa, Dégano en Angelo
Wetteren - Zanger Angelo Martinez (22) - in het dagelijkse leven Michael Van Brabant - lanceerde woensdagavond zijn debuutsingle 'Als ik even in je ogen kijk' in Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke. West-Vlaming Michael woont al een tijdje in Wetteren samen met zijn vriendin Lisa en hun 3-jarig zoontje Dégano. Dat de voorstelling plaatsvond in 'Den Toerist' is geen toeval, want dat is het café van zijn collega-artiest en ontdekker Michael Lanzo.

Het café zat afgeladen vol, voornamelijk met fans, maar ook collega’s als Lissa Lewis, Eveline Cannoot, Doran, Ellis en PC Brown tekenden present. Ondanks het feit dat Angelo al de nodige podiumervaring heeft, bezorgde hem dat toch klamme handjes. Die zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon toen hij het podium betrad en ‘Als ik even in je ogen kijk’ inzette. De volledige zaal stond meteen in vuur en vlam…een nieuwe ster lijkt geboren!

“Dat ik vaak vergeleken wordt met André Hazes, is natuurlijk een hele eer en begrijp ik ergens wel”, aldus Angelo Martinez. “We hebben allebei een vader die zanger is of was, al is die van hem net iets bekender dan de mijne (lacht), we hebben allebei ook tattoos, zingen in het Nederlands, hebben in een woonwagen geleefd en zijn jonge vaders. Ik kijk zeker naar hem op en teken uiteraard voor een carrière als die van André, want hij is ook in Vlaanderen razend populair dankzij zijn hit ‘Leef’. Maar ze mogen me toch liefst gewoon overal aankondigen als Angelo Martinez en niet als “De Vlaamse André Hazes” hoor (lacht). Ik treed al verschillende jaren op, eerst met mijn vader en nu solo, maar ik zie de release van deze eerste eigen single eigenlijk als de echte start van mijn carrière. Ik hoop dan ook dat de mensen ‘Als ik even in je ogen kijk’ leuk gaan vinden en droom ervan om van mijn muziek te kunnen leven. Ik ben op 19-jarige leeftijd vader geworden en mijn zoontje betekent de wereld voor mij. Dat ik hem alles kan geven wat hij nodig heeft en dat hij trots op me kan zijn, is de reden waarvoor ik alles doe”, zo besluit Angelo.

De sterren staan dan ook gunstig voor de jonge vader, want muziek zit hem echt in het bloed. Angelo komt uit een zigeunerfamilie, zijn vader treedt ook al jaren op en het is door van jongs af aan mee te gaan naar zijn optredens, dat ook Angelo de muzikale microbe stevig te pakken kreeg en begon op te treden. De succesvolle Nederlandse volkszanger Django Wagner behoort eveneens tot de familie en is net als Tino Martin één van de grote voorbeelden van Angelo. Zelf wordt hij gezien zijn achtergrond, stem én looks, nu al vaak de Vlaamse André Hazes (Jr) genoemd. Een vergelijking die Angelo heel flatterend vindt, maar hij wil toch vooral zijn eigen naam maken en als Angelo Martinez de podia en hitlijsten veroveren. Zijn debuutsingle ‘Als ik even in je ogen kijk’ is de eerste stap in de realisatie van die muzikale droom.

Door WesleyPoelman