Cofinimmo verwerft twee rusthuizen

De vastgoedbevak Cofinimmo meldt in een persbericht nabeurs de verwerving van twee rusthuizen in België. Daarnaast werd ook de overname van de Korian Groep, die 14 zorg- en gezondheidsinstellingen uitbaat in Frankrijk, afgerond.

wdp

De twee nieuwe rusthuizen zijn gelegen in Vosselaar en Walshoutem. Het Hof ter Dennen in Vosselaar werd gekocht voor een bedrag van 3,5 miljoen euro onder erfpachtovereenkomst. Het verzorgingstehuis telt 77 bedden op 2.292 vierkante meter. Het bruto initieel huurrendement bedraagt 7,3 procent. Rusthuis Zevenbronnen in Walshoutem werd verworven voor 5,2 miljoen euro en telt 68 bedden op 2.653 vierkante meter. Hier bedraagt het bruto initieel huurrendement 6,1 procent.

Woensdag werd ook de overname van 14 zorginstellingen van de Korian Groep afgerond. De instellingen werden overgenomen voor een bedrag van 104,5 miljoen euro. De verwerving van 5 bijkomende rusthuizen in aanbouw voor 39,9 miljoen euro is voorzien bij de oplevering.

Met deze nieuwe investeringen vertegenwoordigt de zorg- en rusthuissector 21,1 procent van de portefeuille van Cofinimmo, waarvan 9,6 procent in Frankrijk en 11,5 procent in België.

Cofinimmo is bezig aan een stevige opmars in de Franse zorgsector. De vastgoedbevak realiseerde er sinds begin dit jaar al verschillende overnames en vroeg in augustus het fiscaal voordelige Franse SIIC-statuut aan. Dat is de Franse variant van de Belgische vastgoedbevak. Sinds kort noteert de groep ook op Euronext Parijs.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten