Tinkoff geïnteresseerd in Ullrich

BERLIJN - De Russische miljonair Oleg Tinkov heeft als sponsor van het Italiaanse wielerteam Tinkoff Credit Systems interesse getoond in de Duitser Jan Ullrich. Sportdirecteur Omar Piscina verklaarde woensdag dat hij vorige week al met Ullrichs raadgever Rudy Pevenage heeft gesproken om zich te vergewissen over de rechtspositie van de renner. ,,Het team heeft enkel interesse wanneer Ullrichs situatie uitgeklaard is en als hij wedstrijden kan rijden'', aldus Piscina.

mcu

In 2007 rijdt onder andere de Duitser Danilo Hondo voor het professionele continentale team, en ook de Amerikaan Tyler Hamilton, die de voorbije twee jaar een dopingschorsing uitzat, zou aangetrokken worden. Net als Hamilton verschenen Hondo en Ullrich dit en vorig jaar meermaals in de dopingrubrieken.

Alles samen liggen voor het komende seizoen al 15 wielrenners onder contract bij het Tinkoff-team, onder wie ook de Italiaan Salvatore Commesso.

Het is evenwel niet duidelijk of Ullrich überhaupt aan een licentie geraakt. Onlangs leverde hij zijn licentie bij de Zwitserse wielerbond in, en in Duitsland of Oostenrijk moet hij waarschijnlijk niet hopen op een nieuwe licentie, wegens zijn vermeende betrokkenheid in het dopingschandaal rond de Spaanse dokter Fuentes. Misschien biedt de Italiaanse bond, die onlangs Ivan Basso weer de toelating gaf om te koersen, soelaas.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten