Stevens (N-VA) dient geen klacht in tegen Batibouw

BRUSSEL - Vlaamse parlementslid Helga Stevens (N-VA) zal dan toch geen klacht indienen tegen de organisators van Batibouw omdat haar doventolk er niet gratis binnen mocht. Stevens had vrijdag een gesprek met Geert Maes, de directeur van beursorganisator FISA. Die betreurt het incident. Hij zei ook dat toegankelijk bouwen en verbouwen volgend jaar een thema wordt op Batibouw.
Omdat haar doventolk zondag niet gratis binnen mocht op Batibouw, wilde Stevens een klacht indienen bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Dat gaat ze nu na een gesprek met de organisator toch niet doen. Beiden willen het incident op een positieve manier aangrijpen.

Directeur Geert Maes zal de kwestie aankaarten bij Febelux, de koepel van beursorganisaties. Die zou een uniforme regeling voor de toegankelijkheid van beurzen voor mensen met een handicap kunnen uitwerken.

"Toegankelijk bouwen en verbouwen" zou volgend jaar een thema worden op Batibouw. De organisator speelt al een tijdje met dat idee. Parlementslid Stevens is tevreden. "Dit zou voor de sector en het bewustzijn rond de ontoegankelijkheid van de samenleving een enorme ’boost’ betekenen", zegt ze.

Om de aandacht voor toegankelijkheid te verhogen, lanceert Stevens ook de website www.ontoegankelijkheid.be. Iedereen kan daar ontoegankelijke openbare gebouwen toevoegen aan een "blunderboek ontoegankelijkheid". Stevens wil nog deze legislatuur een initiatief nemen om nieuwe regels in het leven te roepen rond de toegankelijkheid van nieuwe of vernieuwde openbare ruimtes.
AANGERADEN
Meest recent