Luc Van den Bossche voorzitter NTGent

GENT - Oud-politicus en vader van, Luc Van den Bossche, is de nieuwe voorzitter van het verlieslatende NTGent. Het stadstheater heeft zopas zijn nieuwe raad van bestuur gekozen.

wle

Volgens de statuten moeten daarin 6 vertegenwoordigers van de Vlaamse gemeenschap, 5 vertegenwoordigers van de stad, 2 van de provincie en 6 gecoöpteerde leden zitten. Oud-minister en gedelegeerd bestuurder van BIAC, Luc Van den Bossche, zit de raad van bestuur voor en volgt daarmee huidig cultuurschepen Lieven Decaluwe op.

Guy Reyniers werd verkozen tot ondervoorzitter. Luk Coppens is penningmeester en Freddy Decreus secretaris.

Het gaat niet goed met het NTGent, althans financieel niet. Het stadstheater heeft hoge en naar eigen zeggen nog onmogelijk af te lossen schulden. Een en ander kwam bovendrijven na het afscheid van Dirk De Corte (46) in maart dit jaar.

Die stapte op als algemeen directeur van het NTGent (vroeger Publiekstheater). De Corte wist het bedrijf sinds zijn aantreden in 2001 financieel gezonder te maken en trok Johan Simons aan die sinds 18 maanden artistiek leider is. Het theater oogstte sindsdien zelfs internationaal veel succes, maar ging opnieuw diep in het rood.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten