Verscherpt toezicht op personeel Brussels Airport

BRUSSEL - De controles op het personeel van de luchthaven zullen worden opgevoerd. Dat heeft voorzitter Luc Van Den Bossche van Brussels Airport zondagavond gezegd in Het Nieuws van VTM.

Vrijdag werden op de luchthaven door de federale politie acht personen opgepakt op verdenking van drugshandel. Vijf van hen werkten voor bagageafhandelaar Flightcare. De acht zouden inkomende drugs ontvangen hebben om ze dan in kleinere hoeveelheden te verkopen. De zaak kwam aan het licht tot de politie een zending van 80 kilogram cocaïne kon onderscheppen.

Brussels Airport hielp de politie om het drugsnetwerk op te rollen. "Het onderzoek is nu afgerond, maar er zal permanente waakzaamheid nodig zijn, " aldus Van Den Bossche op VTM. "Als we binnenkort meer waardetransporten hebben, zal het toezicht - ook op het personeel - nog verscherpen." De BA-topman zei nog dat er meer drugscontroles komen van de politie.

Brussels Airport gaat ook controleren wie welke deur kan openen. De luchthaven is veilig, luidt het, maar toch is het nodig om ook de controleurs te controleren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten