Pizza Hut wil meer aan huis leveren

Pizza Belgium heeft de master franchise rechten verworven voor de verdere uitbouw van het aan huis leveren in België. De 40 nieuwe vestigingen zullen 600 extra arbeidsplaatsen opleveren.

kld

Op deze manier wil het inspelen op het potentieel dat deze snel groeiende markt biedt, meldt het bedrijf.

Momenteel telt Pizza Hut reeds 78 vestigingen in België; 16 daarvan leveren aan huis. België is daarmee één van de belangrijkste Europese markten voor het Amerikaanse Yum Brands, dat naast Pizza Hut ook KFC en Taco Bell in haar portfolio heeft.

'We hebben de afgelopen jaren in het delivery segment een gemiddelde groei van meer dan 10 procent opgetekend', zegt CEO Stef Meulemans. Deze stijging ligt beduidend boven de gemiddelde omzetgroei in de restaurantsector, klinkt het.

Daarom wil Pizza Hut zich nu focussen op de markt van het aan huis leveren. 'Vandaag kennen we in België nog een grote achterstand ten opzichte van het buitenland', stelt Meulemans. Indien men kijkt naar de grote spelers op de markt, dan tellen die bijvoorbeeld in Spanje samen meer dan 600 vestigingen van waaruit men aan huis levert. In Frankrijk zijn er dat meer dan 400, terwijl de UK de kroon spant met 900 outlets.

Aangeboden door onze partners