Lippens, Votron en Mittler persoonlijk gedagvaard

Zeven Nederlanders die destijds in het aandeel Fortis hadden belegd, dagvaarden Jean-Paul Votron, de voormalige gedelegeerd bestuurder, Maurice Lippens, de voormalige bestuursvoorzitter, en Gilbert Mittler, de voormalige financieel directeur van de bank-verzekeraar.

mcu

Volgens hun Amsterdamse advocaat, Hendrik Jan Bos, zijn de drie ex-toplui van Fortis persoonlijk aansprakelijk voor de schade die zijn cliënten hebben geleden, zo bericht

De Tijd

.

'De ex-bestuurders hebben misleidende, onjuiste en onvolledige informatie verspreid in de periode van 2007 tot 25 juni 2008, net voor Fortis aankondigde dat een kapitaalinjectie noodzakelijk was en er geen interim-dividend zou worden uitgekeerd', zegt Bos.

Het zou het de eerste keer zijn dat bestuurders van een Belgisch beursgenoteerd bedrijf persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor het verspreiden van misleidende informatie. De zaak wordt op 16 september ingeleid voor de rechtbank in Utrecht.

Bos wil ook dat de drie onder ede komen getuigen voor de rechtbank om meer duidelijkheid te verschaffen over de door hen afgelegde verklaringen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten