Gent gaat sms-parkeersysteem veranderen

Bron © belga
GENT - Betalen om te parkeren door middel van een sms’je kent voorlopig weinig succes in Gent. Volgens gemeenteraadslid Helga Stevens (N-VA) is het Gentse systeem te ingewikkeld. Daar komt echter verandering in, zegt schepen van Mobiliteit Karin Temmerman (SP.A).
In Gent wordt amper 2 procent van het parkeergeld met de gsm betaald. In Antwerpen is dat, anderhalf jaar na de lancering van het systeem, 20 procent. Volgens gemeenteraadslid Stevens is de formule in Gent dan ook nodeloos ingewikkeld, en is ze niet echt geschikt voor gelegenheidsparkeren, omdat er met een voorafbetalingssysteem wordt gewerkt.

Maar volgens schepen van Mobiliteit Karin Temmerman onderhandelt de stad Gent ondertussen al met de leverancier om het anders te doen: "We hebben voor dit systeem gekozen omdat anders enkel abonnees van de aanbiedende gsm-dienstprovider ervan konden gebruik maken, en dat wilden we niet. Maar ondertussen heeft de provider toegevingen gedaan, en zijn we aan het onderhandelen om in de toekomst de kosten ook achteraf via de gsm-rekening te kunnen aanrekenen."
Door bvb
AANGERADEN
Meest recent