Pizza Hut België neemt Pizza Hut Frankrijk over

Pizza Hut België neemt Pizza Hut Frankrijk over. Na de overname ontstaat er een groep die 150 vestigingen uitbaat, 120 miljoen euro omzet realiseert en 3.500 personeelsleden telt.

wle

Dat deelt Top Brand NV, eigenaar van Pizza Hut België, woensdag mee. Top Brands bereikte een akkoord met YUM ! Brands Inc. over de overname van 88 delivery vestigingen in Frankrijk. Top Brands krijgt ook de exclusieve master franchise rechten voor het delivery concept op de Franse markt.

Top Brands eploiteert via zijn dochteronderneming Pizza Belgium 51 eigen Pizza Hut-vestigingen op de Belgische markt. Daarnaast zijn er 29 vestigingen die door franchisenemers uitgebaat worden. Iets meer dan een jaar geleden verwierf Pizza Belgium de exclusieve master franchise rechten voor de uitbouw van het delivery concept in België. Inmiddels zijn er al acht franchise vestigingen die onder dit contract vallen.

Volgens Stef Meulemans, ceo van Top Brands, biedt de overname van Pizza Hut Frankrijk enorme groeimogelijkheden en synergieën. "De overname van veertien vestigingen in eigen beheer en 74 franchise units maakt ons meteen een van de marktleiders in Frankrijk', zegt Meulemans.

Top Brands heeft ambitieuze groeiplannen. 'In 2009 voorzien we 30 nieuwe openingen verspreid over beide landen, waardoor er ongeveer 500 nieuwe banen gecreëerd worden', aldus Meulemans. In de volgende jaren wordt het openingsritme verder opgetrokken tot 40 à 50 nieuwe openingen per jaar. Meulemans schat het potentieel van de Franse markt in op 350 vestigingen, terwijl er voor België op termijn gemikt wordt op 120 verkooppunten.

Aangeboden door onze partners