Linda De Win haalt Britse pers

© marco mertens

De zegereeks van Linda De Win in De Slimste Mens heeft bij ons al heel wat stof doen opwaaien, en ze heeft nu ook de Britse pers gehaald. Op de website van de kwaliteitskrant

The Guardian

legt columnist Khaled Diab uit waarom de politiek journaliste zoveel controverse opwekt bij het Vlaamse publiek.

mcu

'Geen enkele mannelijke deelnemer heeft ooit zoveel reactie uitgelokt, hoewel er al heel wat vervelende en arrogante exemplaren de revue gepasseerd zijn. Mooie jonge actrices en en modellen roepen bewondering op wanneer ze het redelijk doen in de quiz. Fans van 53-jarige De Win zijn ervan overtuigd dat ze het slachtoffer is van puur seksisme', zo schrijft Diab.

'De Win is volhardend en kort van stof. Terwijl dat net kwaliteiten zijn die bij oudere mannen erg gewaardeerd worden, zijn het eerder storende eigenschappen bij oudere vrouwen die werkzaam zijn in de media', stelt hij. 'De scherpe reacties op De Win lokten in Vlaanderen ook een golf van medeleven en sympathie uit voor de journaliste. Haar mailbox loopt over van fanmail en ook op facebook verschijnen intussen de eerste steungroepen', besluit Diab.

Begin januari evenaarde Linda De Win het record van elf deelnames aan de quiz De Slimste Mens ter Wereld, iets waar nog maar vijf deelnemers in geslaagd zijn. De Win komt terug in de finaleweek en maakt dus kans om de quiz te winnen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook