'Nieuwe bewijzen tegen Jan Ullrich'

Jan Ullrich en zijn persoonlijke begeleider Rudy Pevenage hebben op drie verschillende momenten in Madrid een bezoek gebracht aan de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Dat schrijft het Duitse blad

Focus

.

sdg

Volgens Focus zijn vorig jaar bij een huiszoeking in de woning van Pevenage in België bewijzen gevonden dat het duo zich in Madrid bevond, op momenten dat Ullrich beweerde thuis in Zwitserland te zitten. Ook enkele nota’s in het dagboek van Fuentes zouden wijzen op het bezoek van de Tour-winnaar van 1997 en zijn vertrouwensman. Er zouden bovendien ook papieren bestaan die aantonen dat Ullrich minstens 25.000 euro betaalde aan Fuentes.

'Zolang het onderzoek loopt, kan ik daar geen commentaar op geven', vertelde onderzoeker Friedrich Apostel van het parket van Bonn aan het Duitse persagentschap DPA.

Ullrich mocht vorig jaar niet starten in de Tour de France omdat zijn naam genoemd werd in de affaire Puerto. Hij werd korte tijd later ontslagen door zijn team T-Mobile en zette in februari van dit jaar een punt achter zijn carrière.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten