Eén pakt uit met negen nieuwe programma’s

Bron © belga
In het voorjaar 2010 pakt Eén uit met negen gloednieuwe programma’s. Fictie speelt daarbij een belangrijke rol. Blikvangers worden onder meer 'Oud België' van Stany Crets en Peter Van den Begin en 'De Kinderpuzzel' van Bart De Pauw.
Crets en Van den Begin spelen de hoofdrollen in de prestigieuze reeks 'Oud België', die de teloorgang van het legendarische Antwerpse revuetheater Oud België belicht. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig, toen de televisie aan een stevige opmars bezig was en veel revuetheaters de deuren moesten sluiten.

Eén verwacht ook veel van 'De Kinderpuzzel', een nieuw spelprogramma 'vol passie en emoties', aldus netmanager Jean Philip De Tender. De Pauw en Tine Embrechts nemen 7 koppels en 32 kinderen mee naar de Ardennen. Zij moeten te weten komen welke kinderen bij welke ouders passen.

'Goesting' is de nieuwe fictiereeks over zes mensen met een verschillende achtergrond die samen een restaurant beginnen. Jan Van Looveren, Louis Talpe en Gène Bervoets spelen mee.

Bart Peeters presenteert 'De Generatieshow', een vrijdagavondspektakel waarin vijf teams van verschillende generaties het tegen elkaar opnemen. In 'In Godsnaam' verdiept Annemie Struyf zich in de wereldgodsdiensten. Sofie Van Moll presenteert op vrijdagavond een nieuwe show die het weekend op gang schiet.

In 'De Chriscollectie' brengt Eén een overzicht van het beste van Chris Van den Durpel. Julien Vrebos gidst in 'Kukeleku' de kijker door diverse Waalse streken. Er komt ook een nieuwe laatavondshow, waaraan nog volop gewerkt wordt.

Door sdg