Ook Blur komt opnieuw bijeen

© rr

De Britse popgroep Blur heeft de geruchten over een reünie bevestigd door een concert aan te kondigen in het Londense Hyde Park volgende zomer. Voor Graham Coxon, Alex James, Dave Rowntree en Damon Albarn wordt het het eerste concert sinds 2000.

bvb

Het concert in Hyde Park vindt plaats op vrijdag 3 juli. De ticketverkoop start volgende vrijdag. Hardnekkige geruchten plaatsen de band ook op de affiche van het Glastonbury Festival.

In het jongste nummer van het Britse muziekmagazine NME verklapt Damon Albarn dat de groep ook elders in Engeland zal optreden. Of er ook optredens komen op het Europese vasteland is voorlopig nog onduidelijk.

Blur was met Oasis, Pulp en Suede een van de uithangborden van de grote Britpop-golf in de jaren negentig. De groep bracht een aantal fel gesmaakte albums uit, maar scoorde vooral met Song 2 van het titelloze album uit 1997.

In 2002 verliet gitarist Graham Coxon de groep om een aantal solo-platen te maken. Nadien bracht de groep wel nog het album Think Tank uit, maar sinds 2003 bleef het stil rond de groep. Frontman Damon Albarn hield zich onder meer bezig met Gorillaz, The Good, The Bad And The Queen en de opera Monkey: Journey To The West.

Of het herenigde Blur nog een nieuw album zal uitbrengen, blijft voorlopig nog in het ongewisse.

Aangeboden door onze partners