Blur komt opnieuw samen

© ap

LONDEN - De Britse rockgroep Blur komt opnieuw samen. Op 3 juli 2009 geven Damon Albarn en co een concert in het Londense Hyde Park, maar daarna komen er zeker nog optredens. Dat heeft de groep laten weten op zijn website.

ivb

Blur geldt als een van de exponenten van de Britpop. Samen met zijn grote rivaal Oasis zorgde de groep halverwege de jaren negentig voor het succes van het genre. Nummers als 'Country House', 'Girls & Boys' en vooral 'Song 2' behoren tot het collectieve geheugen van wie toen het uitgaansleven frequenteerde.

Blur, met naast zanger Albarn gitarist Graham Coxon, bassist Alex James en drummer Dave Rowntree in de rangen, trad voor het laatst op in 2000. Coxon verliet de groep in 2002 tijdens de opnames voor 'Think Tank', de laatste plaat van de groep.

Albarn liet de laatste jaren vooral van zich horen met de virtuele groep Gorillaz, de groep The Good, The Bad and The Queen en projecten als de pop-opera 'Monkey: Journey to the West', die geïnspireerd is door een Chinese legende. Coxon koos voor een solocarrière en werkte samen met Pete Doherty. James gooide zich op de kaasproductie.

Nu blijken de neuzen opnieuw in dezelfde richting te wijzen, zegt Damon Albarn dinsdag in een interview in

New Musical Express (NME)

. 'Het lijkt ons dat we opnieuw dingen hebben om samen te doen. We hebben een bestaansreden', luidt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook