De Morgen organiseert solidariteitsfeest

© rr

Het personeel van De Morgen organiseert op vrijdag 20 februari een feest voor lezers en sympathisanten in de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). Op het feest treedt een schare Belgische artiesten uit het rock- en popcircuit aan, onder wie Arno, Sioen, Novastar en Axelle Red. Met dit feest wil het personeel van de krant zijn bezorgdheid uitdrukken over de 26 aangekondigde ontslagen op de redactie.

bvb

De avond moet "een steunbetuiging aan kwaliteit en onafhankelijkheid in de media" worden. De organisatoren zijn er van overtuigd dat door het aangekondigde jobverlies, de inkrimping van de cultuurberichtgeving en andere besparingsmaatregelen de kwaliteit van de berichtgeving in het gedrang komt. Het personeel van de krant organiseert liever een feest dan een betoging. Dat heeft het personeel dinsdag bekendgemaakt.

Het feest start om 20 uur met een panelgesprek over de evolutie van de Vlaamse media. Aan dat gesprek nemen onder meer deel: Vlaams minister-president en minister van Media Kris Peeters, Europarlementslid en ex-journalist Dirk Sterckx, Knack-directeur Rik Van Cauwelaert, Marc Van de Looverbosch, de voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten en VRT-radiojournalist, en Karin Raeymaeckers, mediaspecialiste van de Gentse Universiteit. De moderator van het gesprek is muzikant en journalist Stijn Meuris.

Omstreeks 21 uur beginnen de optredens en dj-sets. Een heel schare van muzikanten en artiesten hebben al hun komst aangekondigd, onder hen Arno, Axelle Red, Mauro Pawlowski, An Pierlé en Koen Gisen, Luc De Vos, S.w.a.n (de nieuwe groep van Think of One-voorman David Bovée), Rudy Trouvé en Elko Blijweert, Admiral Freebee, Flip Kowlier, Sioen, Frank Vander linden, Bert Ostyn (Absynthe Minded), Novastar, Tom Helsen en Monza.

De dj-sets na de optredens worden verzorgd door onder meer Tom Barman, Eppo Janssen en Nadiem Shah en dj Rakesh en Mildo.

De deuren gaan open vanaf 19.30 uur. Kaarten (maximum 2 per persoon) kosten 5 euro en zijn vanaf dinsdag 17 februari in voorverkoop af te halen aan het onthaal van de KVS, Arduinkaai 9, 1000 Brussel. Alle info op www.reddemorgen.be.

LEES OOK