Vlaanderen vakantieland wint internationale prijs

Bron © belga

Foto: belga

BRUSSEL - Op het festival Tourfilm ’06 in Tsjechië heeft ''In het spoor van Mozart'', de zesdelige, door Thomas Vanderveken gepresenteerde reeks van ''Vlaanderen Vakantieland'' (Eén), de eerste prijs gewonnen. De jury prees de reeks onder meer voor zijn ''creatieve verbinding van heden en verleden''. Het festival bekroont films en tv-programma’s in de toeristische sector.
Tourfilm in het Tsjechische Karlsbad is sinds eind jaren ’80 een van ’s werelds belangrijkste festivals voor toeristische programma’s en films. Omroepen uit meer dan honderd landen zonden in totaal meer dan zeshonderd producties in. In vier categorieën waren er prijzen te winnen: toeristische promotiefilms, commerciële producties, multimediacreaties over toerisme en toeristische documentaires voor televisie.

In die laatste categorie won ''In het spoor van Mozart'' de eerste prijs. De jury loofde de bijzondere stijl van de reeks. ,,Het is een prachtige reeks met mooie, verzorgde beelden, die drijft op moderne beeldtaal en een stevig ritme. De creatieve inbreng tussen heden en verleden, en de speciale rol die de reporter daarin toebedeeld krijgt, is bijzonder geslaagd. Toeristische gegevens worden inventief aangewend'', aldus het juryrapport.

Thomas Vanderveken presenteerde ''In het spoor van Mozart'', dat in januari en februari te zien was op Eén. Naar aanleiding van de 250ste verjaardag van de componist trok Vanderveken door zes steden en landen die belangrijk waren in Mozarts leven. De VRT overweegt of de reeks in december heruitgezonden wordt of dat er een compilatie komt.
Door avb