Miljardair Kerimov opent jacht op Maurice Lippens

© reporters

De Russische miljardair Suleiman Kerimov, die 700 miljoen euro verloor bij de ondergang van Fortis, voelt zich belogen en bedrogen door Maurice Lippens. Volgens verschillende bronnen zou hij een strafklacht voorbereiden tegen de voormalige topman van Fortis, zo schrijft de krant

Het Laatste Nieuws

maandag.

vdy

De 42-jarige Suleiman Kerimov, met een vermogen van 9 miljard euro nummer 37 op de lijst van rijkste mensen ter wereld, had eind juni een pakket Fortis-aandelen van iets meer dan 750 miljoen euro.

Een deel daarvan had hij bij de kapitaalsverhoging in juni speciaal op aanraden van Maurice Lippens, die hij persoonlijk ontmoette in Brussel, gekocht. Nu zijn deze Fortis-aandelen nauwelijks nog 60 miljoen euro waard.

En daar laat de miljardair en persoonlijke vriend van Ruslands sterke man Vladimir Poetin het niet bij. Hij bereidt een strafklacht voor. Op die manier kan hij het lopende strafonderzoek op de voet volgen en zelfs mee sturen. 'Met Lippens in het vizier', klinkt het resoluut.

Kerimov is niet alleen omwille van zijn vermogen een bekende in ons land. Toen hij in 2006 in het Zuid-Franse Nice met zijn Ferrari crashte, en daarbij zwaar verbrand raakte, werd hij met een regeringsvliegtuig overgevlogen naar Neder-over-Heembeek, waar hij maandenlang verzorgd werd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten