Elfde Wablieftprijs voor Hendrik Vos en Rob Heirbaut

© vrt

De 11de Wablieftprijs gaat naar de Gentse professor Hendrik Vos en VRT-journalist Rob Heirbaut voor hun boek 'Hoe Europa ons leven beïnvloedt'.

llo

Het boek gaat over de werking van de Europese instellingen en de invloed ervan op iedereen. Met de Wablieftprijs wil de redactie van Wablieft het belang van duidelijke, klare taal onder de aandacht brengen.

Vos en Heirbaut krijgen de prijs onder meer omdat ze in hun boek 'zo weinig mogelijk jargon gebruiken en woorden vermijden die verwarring kunnen stichten'. 'De voorbeelden in het boek zijn herkenbaar. Ze gaan over thema’s uit ons dagelijks leven en maken Europa heel concreet', zo stelt de Wablieft-redactie.Volgens de jury tonen de auteurs aan dat Europa niet enkel te doorgronden is door geleerde juristen of Europakenners.

‘Dat Europa belangrijk geworden is, voelen we met zijn allen misschien wel meer en meer aan. Met het boek ’Hoe Europa ons leven beïnvloedt’, wordt plots veel duidelijker waarom', luidt het nog.

Vorig jaar ging de Wablieftprijs naar Yamila Idrissi. In haar boek 'Kif-Kif', dat ze samen met journaliste Tessa Vermeiren samenstelde, beschrijft de laureate haar strijd om zich te integreren in onze samenleving.

Eerdere laureaten van de Wablieft-prijs zijn onder meer tv-weerman Frank Deboosere, voormalig Vlaams minister en sp.a-voorzitter Steve Stevaert en tv-maakster Goedele Liekens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook