Leonard Cohen komt naar Brugge

Bron © Stubru
De Canadese singer-songwriter Leonard Cohen (73) treedt op donderdag 10 juli, aan de vooravond van het Cactusfestival, op in het Minnewaterpark in Brugge. De ticketverkoop begint volgende week.
Enkele weken geleden doken geruchten op dat Cohen voor het eerst in 15 jaar zou gaan touren. Cohen werkt aan een nieuw album, dat in de loop van dit jaar moet verschijnen.

In 2005 beschuldigde Cohen zijn voormalige manager, Kelley Lynch, ervan vijf miljoen dollar van zijn pensioenfonds te hebben gestolen. Cohens financiële toestand zou misschien een verklaring kunnen zijn voor de geplande tournee.

Leonard Cohen is vooral bekend door nummers als ‘Suzanne’, ‘Hallelujah’ en ‘So long Marianne.’ Na vijf jaar als een zenboeddhist op de berg Baldy in Canada te hebben geleefd, is Cohen zich opnieuw op zijn muziek beginnen toe te spitsen.

De albums Ten New Songs en Dear Heather kwamen respectievelijk in 2001 en 2004 uit. In 2006 maakte hij na 13 jaar uit de schijnwerpers te zijn gebleven, zijn eerste publieke optreden in een boekenwinkel in Toronto.
Door bvb