Stijn Coninx draait film over Soeur Sourire mogelijk al deze zomer

Bron © Belga

Soeur Sourie is vooral bekend van het liedje Dominique, waarmee ze de Amerikaanse hitparade haalde.

BRUSSEL - De Belgische regisseur Stijn Coninx begint mogelijk al deze zomer met de opnames van een film over het leven van Soeur Sourire. Coninx wacht enkel nog op een laatste toezegging van France 3 om het budget volledig rond te krijgen.
De rol van Soeur Sourire zal door de in Frankrijk populaire Belgische actrice Cécile de France worden vertolkt. De film wordt een co-productie van het Belgische Les Films de la Passerelle en het Franse Pathé.

‘We hebben groen licht en Cécile de France neemt al gitaarlessen. Ons scenario is ook klaar, maar we wachten nog op de laatste toezegging van France 3’, zei Stijn Coninx dinsdag. Toch blijft Coninx bijzonder voorzichtig. ‘Er worden pas contracten getekend als alles rond is. Alles kan dus nog mislopen. Ik ben na zoveel ontgoochelingen op mijn hoede en maak mij er niet al te druk meer in.’

Intussen staat de productie wel bijna helemaal op poten. ‘We hebben nu al een planning die half juni start, maar ik ga uit van augustus. Dan zullen we trouwens moeten draaien, want mijn hoofdrolspeelster is maar vrij tot oktober.’

De nieuwe film van Coninx, een idee waar hij al 17 jaar mee speelt, gaat over het leven van Soeur Sourire, de non die met het liedje Dominique ooit op nummer één stond in de Amerikaanse hitparade, maar later zelfmoord pleegde. Volgens Coninx zal het scenario wel afstand nemen van de historische realiteit.
Door era