Cofinimmo bijna 15 miljoen euro in het rood

Vastgoedgigant Cofinimmo heeft in 2008 een nettoverlies geleden van 14,85 miljoen euro na een waardedaling van zijn vastgoedportefeuille. Het vastgoedresultaat (vergelijkbaar met de omzet) en het bedrijfsresultaat stegen daarentegen elk met zowat 30 procent.

svh

Cofinimmo behoudt zijn dividend en wil in 2009 een gelijkaardig resultaat neerzetten ondanks de 'bijzonder instabiele omgeving'. Het nettoverlies staat in contrast met de nettowinst van ruim 142 miljoen euro die Cofinimmo in 2007 boekte.

De vastgoedbevak wijst er in een persbericht op 'dat het nettoresultaat (van 2008) wordt beïnvloed door de geschatte waardedaling door de deskundigen met 1,92 procent van de reële waarde van de portefeuille'. Die waardedaling komt - bij reële samenstelling - overeen met 63,8 miljoen euro. Het nettoresultaat wordt ook beïnvloed door 'de wijziging in de reële waarde van de rente-indekkingen voor de toekomstige boekjaren'.

Cofinimmo zag het afgelopen jaar zijn huurinkomsten met 28 procent stijgen. Ook het vastgoedresultaat nam met bijna 28 procent toe tot ruim 198 miljoen euro, 'dankzij de solide groei van de portefeuille en van het niveau van de huurgelden'. Het operationeel resultaat steeg met ruim 30 procent tot 170,6 miljoen euro.

De Bel20’er bevestigt het dividendvooruitzicht voor 2008 van 7,80 bruto per gewoon aandeel. Voor 2009 'is voorzichtigheid geboden' wegens een 'bijzonder instabiele omgeving'. Toch gaat Cofinimmo uit van een vergelijkbaar dividend en van een gelijkwaardig verwaterd netto courant resultaat.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten