Voorpost voert actie aan KVS

Bron © BELGA

De Voorpost bij een eerdere actie in Halle in juni. Foto: BELGA

Activisten van de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost hebben zaterdag actie gevoerd aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel, omdat de schouwburg volgens de organisatie al jaren moedwillig de taalwet overtreedt. Een aantal actievoerders beklom het balkon van de schouwburg en anderen deelden pamfletten uit. Dat meldt Voorpost en wordt bevestigd door de KVS.
'Nu er een nieuwe Vlaamse regering in de maak is, een regering waarin toch minstens een paar ministers zouden zitten die vóór de verkiezingen de Vlaamse kaart getrokken hebben, achten wij het moment geschikt om deze actie te voeren', klinkt het in een persbericht van Voorpost.

'Als de KVS zich niet aan de taalwet wil houden, verwachten wij van de Vlaamse overheid dat deze de KVS niet langer subsidieert.'

Voorpost hekelt dat de KVS 'het vertikt om eentalige Nederlandstalige programmakranten te laten drukken en te verspreiden in Vlaanderen'. Tijdens de KVS-activiteit 'Bruxxeldelux' beklom een aantal actievoerders daarom zaterdag het balkon van de schouwburg en ontvouwde daar een spandoek met de tekst 'KVS, pas de taalwet toe!'. Anderen deelden pamfletten uit aan voorbijgangers.

Bij aankomst van de politie zouden de actievoerders de benen genomen hebben.
Door jbs