Van Parys: ,,Dit ontmoedigt gerechtelijke diensten''

BRUSSEL - Het feit dat de uitgewezen topgangster Victor Hoxha opnieuw in ons land is gesignaleerd, maar de rest van zijn straf niet zal moeten uitzitten, noemt CD&V-justitiespecialist en kamerlid Tony Van Parys ,,ontmoedigend'' voor de gerechtelijke instanties.

Uit betrouwbare gerechtelijke bron vernam Van Parys dat de Albanese topgangster zijn criminele activiteiten in ons land weer voortzet, nadat hij eerder naar Albanië werd uitgewezen. ,,Victor Hoxha pendelt regelmatig tussen Tirana en België en Nederland en is zijn criminele organisatie in het portiersmilieu weer aan het uitbouwen'', zegt Van Parys woensdag aan persagentschap Belga. Dat de gerechtelijke diensten die dit aan Justitie signaleerden als antwoord kregen dat Hoxha weer in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating als hij wordt opgepakt, noemt de politicus ,,onaanvaardbaar''.

,,We hebben hier enerzijds te maken met een probleem van strafuitvoering, maar ook mogen we niet over het hoofd zien dat dit de gerechtelijke instanties en politiediensten ontmoedigt'', zegt Van Parys. Hij zal minister van Justitie Laurette Onkelinx over de kwestie interpelleren.

Lees ook

Nu in het nieuws