Godefroot ,,gehoord als getuige''

Ullrich en Pevenage krijgen bezoek van parket

BERLIJN - Gisteren werden huiszoekingen uitgevoerd in Duitsland, Zwitserland en België. Onder andere bij de Duitse renner Jan Ullrich, die in het Zwitserse Scherzingen woont, en diens begeleider Rudy Pevenage, die in Geraardsbergen woont, werden huiszoekingen uitgevoerd, net als bij Ullrichs manager Wolfgang Strohband in Hamburg en bij de hoofdzetel van T-Mobile in Bonn. T-Mobile is het team dat Ullrich in juli ontsloeg.

mcu

,,We hebben materiaal, zowel op papier als digitale info, verzameld en beginnen nu met de uitwerking. Over mogelijke resultaten kan nog geen commentaar gegeven worden, want momenteel is het nog koffiedik kijken'', aldus Fred Apostel, ambtenaar van het openbaar ministerie.

Walter Godefroot, ex-manager van T-Mobile, kreeg woensdagmorgen in Sint-Martens-Latem eveneens bezoek van het parket. Godefroot bevestigde de huiszoeking aan Belga en benadrukte dat hij enkel gehoord werd als getuige en niet als beschuldigde.

Het Duitse parket voerde, in samenwerking met het federale parket, eveneens een huiszoeking uit bij Rudy Pevenage, de vertrouwensman van Ullrich, in Geraardsbergen. ,,Ja, ze waren hier en bleven hier twee uur'', bevestigde Pevenage, die volgens de Spaanse politie dopingproducten van de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes aan Ullrich zou bezorgd hebben. Pevenage blijft, net als Ullrich, zijn onschuld staande houden.

,,Ik weet niet hoe het nu verder zal gaan. Ik wacht af. Van de Belgische bond of van de UCI heb ik nog niets gehoord. Maar het leven gaat verder'', vertelde Pevenage.

Het Duitse parket van Bonn, dat de huiszoekingen coördineerde, zal ten vroegste ,,over enkele weken'' uitleg kunnen geven over de resultaten van die huiszoekingen.

De zaak rond bloeddoping en de Spaanse dokter Fuentes kwam begin mei aan het licht toen verschillende mensen uit het wielermilieu werden opgepakt voor dopinghandel.

Net voor de start van de Ronde van Frankrijk raakte bekend dat heel wat renners, onder wie Ullrich en de Italiaan Ivan Basso, figureren op een lijst met namen van 58 atleten die bij het dopingnetwerk zouden betrokken zijn. Als gevolg daarvan mochten onder andere Ullrich en Basso niet deelnemen aan de Tour.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten