BV’s nemen fairtradesong op

BRUSSEL - Een schare Bekende Vlamingen, onder wie Tine Embrechts, Toots Thielemans, Willy Sommers en Geena Lisa, hebben meegewerkt aan de opnames van de fairtradesong, een adaptatie van 'Gimme Hope, Jo’anna' van Eddy Grant. De fairtradesong is de spil waarrond dit jaar de campagne van de Week van de Fair Trade draait.

mcu

De Week van de Fair Trade vindt plaats van 3 tot 13 oktober en vraagt consumenten aandacht te hebben voor producten van de eerlijke handel. De Week is een initiatief van het Fair Trade Centre (Belgische Ontwikkelingssamenwerking), in samenwerking met de Fair Trade-organisaties.

Geena Lisa, Coco Junior, Roel Vanderstukken, Els Dottermans, Willy Sommers, Gary Hagger, Tine Embrechts, Toots Thielemans, Kate Ryan, Leki, Werner Desmedt, Wim Soutaer, Timo Descamps, Koen en Kris Wauters en Voice Male hebben de voorbije weken meegewerkt aan de opnames.

De organisatoren van de Week van de Fair Trade roepen ook het publiek op actief mee te doen aan de campagne. Bestaande of gelegenheidskoortjes en -groepjes kunnen de tekst en muziek vinden op de website

. Zij worden uitgenodigd de fairtradesong tijdens de campagneweek ook ten gehore te brengen aan een verkooppunt van Fair Trade-producten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten