Genomineerden Gouden Klaproos bekend

In Antwerpen zijn maandag de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Klaproos 2008. Met het initiatief bekroont Sabam jonge, talentvolle kunstenaars. Bij de genomineerden onder meer Axelle Red, Ozark Henry, Tom Naegels en Saskia Decoster, maar ook heel wat minder bekende namen.

bvb

De Gouden Klaproos wordt tweejaarlijks uitgereikt. Het gala vindt op 6 oktober plaats in het Antwerpse Hiltonhotel. Voor deze tweede editie zijn in negen disciplines telkens vier kunstenaars genomineerd die nog geen veertig zijn en "goed bezig zijn". Sabam wil er jonge mensen mee in het daglicht brengen, omdat prijzen en persaandacht vooral gaan naar wie al carrière heeft uitgebouwd.

In de categorieën koorwerken, lichte muziek, fictie film/tv-drama, documentaire, ernstige/klassieke muziek, beeldende kunsten, kleinkunst stand-up komediant, dans/ballet/musical, poëzie en literatuur zijn telkens vier personen genomineerd. Bij de nominaties zijn een aantal bekende namen maar ook heel wat beloftevol en minder bekend talent.

Naast de Gouden Klaproos wordt tijdens het gala de Troubadour uitgereikt. Daarmee bekroont Sabam iemand voor zijn carrière. Dit jaar gaat de Troubadour naar animatiecineast Raoul Servais die dit jaar ook het peterschap van de Gouden Klaproos opneemt. Juryvoorzitter Johan Verminnen benadrukt dat met Servais "een buitengewoon man wordt bekroond, die werk maakt van internationaal onbetwistbare kwaliteit."

LEES OOK