Familie BV-kapper dient klacht in tegen artsen

© fvv

De familie en nabestaanden van de op 12 augustus overleden 'BV-kapper' Glenn Gemeiner bereiden samen met hun advocaten Piet van Eeckhaut en Laurens van Puyenbroeck een klacht voor tegen artsen 'die mogelijk fouten begaan hebben welke vermoedelijk mede aan de oorzaak liggen van het overlijden'. Dat blijkt dinsdag uit een persbericht van de familie.

sdg

Glenn Gemeiner onderging op 16 april een liposuctie in een Antwerpse privékliniek. De volgende dag traden er echter ernstige complicaties op. In de nacht van 17 op 18 april werd Gemeiner door zijn echtgenote naar de spoedafdeling van het Sint-Augustinus ziekenhuis in Wilrijk gebracht en volgens de familie wachtte dat ziekenhuis te lang met het stellen van feitelijk medisch handelen.

Toen Gemeiner op 18 april om 19.00 uur per ambulance in het UZ in Leuven werd afgeleverd, verklaarden de chirurgen hem daar al 'voor 98% dood', aldus nog de familie.

De klacht van de familie Gemeiner is zowel tegen de plastische chirurg als tegen de artsen van het Sint-Augustinus ziekenhuis gericht.

Volgens advocaat Laurens van Puyenbroeck zal de onderzoeksrechter op basis van de klacht een college van deskundigen aanstellen dat uiteindelijk advies zal uitbrengen. Op basis daarvan kan eventueel tot vervolging worden overgegaan.

LEES OOK