N-VA mikt op twee zetels in Vlaams-Brabant

Bron © belga
Bij de Vlaamse verkiezingen op 7 juni hoopt N-VA in Vlaams-Brabant twee zetels te behalen. Dat is maandag gezegd bij de voorstelling van de Vlaams-Brabantse lijst van N-VA. Lijsttrekker is, zoals bekend, Vlaams-parlementslid Mark Demesmaeker. Tine Eerlingen uit Leuven staat op de tweede plaats.
In 2004 trok N-VA nog samen met CD&V naar de kiezer. Het kartel haalde toen in Vlaams-Brabant vijf zetels. N-VA trekt nu voor het eerst alleen naar de kiezer in Vlaams-Brabant. Streefdoel daarbij is twee zetels, zei provinciaal voorzitter Theo Francken.

Op de N-VA-lijst staat ook Kristien Van Vaerenbergh, dochter van gewezen VU-parlementslid Etienne Van Vaerenbergh. Bij de effectieven is Lieve Maes lijstduwer. Eerste opvolger is Vlaams parlementslid Piet De Bruyn. De opvolgerslijst wordt geduwd door pater Jos Verstraeten en door kamerlid Ben Weyts.

N-VA pleit voor verdere maatregelen die de verstedelijking van de Rand rond Brussel moeten tegengaan en de verdere verfransing van de provincie moet stoppen.
Door bvb
AANGERADEN