Stonesgitarist Ron Wood naar afkickcentrum

De gitarist van de Rolling Stones, Ron Wood, is een ontwenningskuur gestart die hem moet helpen de drankduivel af te zweren. Dat heeft een van zijn woordvoerders laten weten.

vdy

'Na een lang gevecht met de drank is Ron begonnen aan een ontwenningskuur. Zijn naaste familie en vrienden zeggen dat hij hulp zoekt en ongeduldig wacht tot hij weer beter is', aldus de woordvoerster.

De 61-jarige Wood vervoegde de legendarische rockgroep in 1975. Hij kwam in de plaats van Mick Taylor, die zelf in 1969 Brian Jones opvolgde. Wood is ook een verdienstelijk schilder.

De laatste tijd kwam Wood echter vooral met zijn drankescapades in de media. Zo zou hij dagelijks zeker twee wodkaflessen soldaat maken. Er werd ook bericht dat hij zijn vrouw had verlaten en zich met een 19-jarig Russisch meisje op een Iers landgoed had teruggetrokken.

Woods echtgenote Jo - met wie hij al 23 jaar samen is - zou daarop hebben gedreigd met een scheiding. Zoon Jesse reisde vervolgens naar Ierland om zijn vader op andere gedachten te brengen, met succes blijkbaar.

De Stonesgitarist kwam in het verleden wel vaker in het nieuws met zijn notoir drankgebruik en is niet aan zijn eerste ontwenningskuur toe. Hij zou ook niet vies zijn geweest van drugs.

Aangeboden door onze partners

Lees ook