Hoxha haalt in open brief uit naar Tony Van Parys

© belga

BRUSSEL - De Albanese topgangster Victor Hoxha haalt in een open brief uit naar CD&V-justitiespecialist Tony Van Parys. Die zei eerder deze week dat Hoxha gesignaleerd was in Antwerpen.

kld

In de open brief - die de Belga-redactie zaterdag heeft ontvangen - beschuldigt Hoxha de CD&V'er van leugens en manipulaties. Hij nodigt Van Parys ook uit om zelf naar Pristina te komen. ,,Maar daarvoor heeft hij geen kl... aan zijn lijf'', zei hij in een telefoongesprek met Belga.

In de open brief beschuldigt Hoxha Van Parys van leugens en manipulaties. ,,U hebt de kwestie van mijn verblijfplaats gebruikt als hoofdpunt van uw verkiezingscampagne dit jaar. Dat toont duidelijk aan wat voor een zwakke en waardeloze politicus u bent'', zo staat er te lezen. ,,Niemand heeft uw voedsel voor haat tegen migrantengemeenschappen in België nodig'', zo gaat hij verder.

In het telefoongesprek herhaalt Hoxha dat hij niet in België is geweest en dat Van Parys en zijn bronnen in het Antwerpse portiersmilieu zich vergissen. Hoxha zegt ook dat hij betreurt dat minister Onkelinx door de zaak onder druk kwam.

Hoxha nodigt Van Parys uit voor een lunch in Pristina. ,,U kiest de dag maar en ik pik u op aan de luchthaven. Ik betaal wel'', luidt het.

'Ik kies mijn vrienden zelf'

Tony Van Parys is niet van plan in te gaan op de uitnodiging van de Albanese gangster Victor Hoxha. ,,Ik zie daar echt het nut niet van in. Ik kies mijn relaties en contacten liever zelf en beschouw een tot 15 jaar cel veroordeelde Albanese maffialeider niet als een gesprekspartner'', aldus Van Parys in een reactie aan Belga.

Lees ook

Nu in het nieuws