Vlaams Belang besliste al om campagne aan te passen

BRUSSEL - Het Vlaams Belang heeft maandag op het partijbestuur al beslist om het beeld van de "Veilig, Vlaams, Leefbaar"-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, waarop een blond meisje te zien is, aan te passen. Dat heeft Joris Van Hauthem, woordvoerder van de partij, gezegd.

bvb

De thema’s van de campagne worden behouden, zo benadrukt Van Hauthem.

De ouders van de tweeënhalfjarige Luna vroegen woensdag, naar aanleiding van de begrafenis van het meisje, dat het Vlaams Belang het jonge blonde meisje uit haar campagnebeeld voor de gemeenteraadsverkiezingen zou verwijderen. Ze deden dat via strafpleiter Jef Vermassen, die de ouders gaat vertegenwoordigen.

Luna werd vorige donderdag met haar Malinese oppas Oulematou Niangadou in Antwerpen vermoord door Hans Van Themsche. Volgens Vermassen "herinnert het jonge meisje (van de campagne) de ouders te veel aan hun dode dochter. De dader is ook "uit dergelijk milieu (van het Vlaams Belang) afkomstig". De ouders nemen geen standpunt in over de campagne op zich, maar vragen de partij als gebaar van "menselijkheid" hun wens in te willigen, aldus nog Vermassen.

"Dat we het campagnebeeld inderdaad zullen aanpassen, is geen reactie op de vraag van Vermassen", aldus Van Hauthem. "We hebben maandag op het partijbestuur al beslist om het beeld aan te passen aan de omstandigheden."

Welke veranderingen zullen worden aangebracht, moet volgens de partijwoordvoerder nog beslist worden. De thema’s die de partij vorige zondag aankondigde tijdens het verkiezingscongres in Mechelen, "zoals leefbaarheid en veiligheid", blijven wel behouden, aldus nog Van Hauthem.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten